19 januari
2016

Awards

Winnaars 2013

3e Dinsdag Award

Diederik Samsom

Wie in één jaar de lijsttrekkerstrijd in eigen partij wint, vervolgens een uiterst succesvolle verkiezingscampagne voert en dan ook nog de formatie wint, is zonder meer Politicus van het Jaar." Om die reden won Diederik Samsom in december deze Award. De uitzonderlijke prestaties van hem  tijdens de afgelopen verkiezingen, hebben bewezen dat hij een politicus van formaat is. Zijn bijzondere inzet en charisma hebben er mede voor gezorgd dat de PvdA momenteel weer in de kamer regeert met 38 zetels. Samsom heeft de partij weer tot een hoger niveau getild op zeer bewonderenswaardige wijze. Daarom zijn wij en het publiek trots op zijn uitstijgende prestaties en verdient hij de 3e Dinsdag Award!
 

LEF Award

André Kuipers

Kuipers’ ruimtemissies zijn in één woord indrukwekkend te noemen. Met zijn inzet als astronaut, wetenschapper, voorlichter, technicus, arts heeft André een unieke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de ruimtevaartkennis. Hij heeft met zijn enthousiaste en sympathieke inbreng en ruimtelijke missies, technische innovaties dichter bij een breed publiek gebracht. Op 15 oktober 2012 ontving Kuipers, tijdens een huldiging in zijn woonplaats Vijfhuizen in Haarlemmermeer, een tweede Koninklijke onderscheiding waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tevens werd hij op die dag benoemd tot Ereburger van Haarlemmermeer. In dit rijtje mag hij de LEF Award 2013 voegen!


ID Award

Jan Dekker

Is er in geslaagd om een nieuw wereldconcept te ontwikkelen, waarbij voeding en media centraal staan. Zijn 24Kitchen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een nieuwe speler in het media landschap. Gezonde en duurzame voeding stimuleert hij door kook workshops via zijn tv station uit te zenden. Deze gedreven persoonlijkheid rust niet voordat 24Kitchen in meer dan 20 landen een toonaangevende speler is geworden.  Kortom, genoeg redenen om deze unieke Idee Award 2013 te winnen!


BID Award

Armin van Buuren

Muziek verbindt. En daar is onze internationale ambassadeur van muziek, Armin van Buuren, hét voorbeeld van. Al vijf keer benoemd tot ’s werelds grootste DJ en in wezen het grootste exportproduct van Nederland. Als jonge muziekliefhebber begonnen in een slaapkamerstudio en in een aantal jaar tijd, met veel passie en hard werken, uitgegroeid tot één van de grootste en vooraanstaande DJ’s ter wereld. Wij zijn trots op Armin’s creativiteit als DJ en producer, zijn ondernemende geest en Hollandse nuchterheid. Kortom, fantastische prestaties waar wij bewondering voor hebben en waarvoor hij de BID Award 2013 zonder twijfel verdient!